Sjamanisme

In het sjamanisme ga je ervan uit dat alles een ziel heeft – de mensen, de bomen, de dieren, de stenen. Dit alles is verbonden met elkaar. Alles is met alles gelijkwaardig. Het maakt allemaal onderdeel uit van de Grote Geest. Ook in België zijn er beoefenaars te vinden van het sjamanisme; samen met een sjamaan van Anicha start jij zowel in Vlaanderen als in Wallonië jouw reis naar balans in je ziel.

De ontstaansgeschiedenis van sjamanisme

Sjamanisme is van alle tijden en komt voor op elk werelddeel. Het is oorspronkelijk ontstaan in Oost-Siberië en Mongolië. Het woord ‘sjamaan’ komt uit het Tunguz, een Siberische taal, en betekent ‘de extatische’. Antropologen gaan ervan uit dat sjamanisme is ontstaan in de oude steentijd. Het sjamanisme is waarschijnlijk de voorloper van vele andere religieuze en magische tradities die we kennen over de hele wereld, dus ook in Vlaanderen (België) voert een sjamaan deze tradities uit. Enkele van de tradities en healings bij Anicha zijn:

 

Wat is een sjamaan?

Een sjamaan is een tussenpersoon tussen de mensen- en de spiritwereld. Ook werkt de sjamaan voor mensen die problemen hebben of ziek zijn. Hij probeert een verstoord evenwicht weer in balans te brengen. Tijdens de sjamanistische healing kom je terug bij jezelf. Tijdens de rituelen wordt er gebruikgemaakt van hulpmiddelen zoals smudges, maar ook trommels, ratels en de stem zijn erg belangrijk. Hiermee roept de sjamaan een staat van bewustzijn op waarmee hij zichzelf in trance brengt. Trance is een geestestoestand die het mogelijk maakt om door de drie werelden te reizen: de onderwereld, middenwereld en bovenwereld. Zo wordt contact gemaakt met de spirit die ons verder begeleid op onze reis.

Vind je ware zelf tijdens een ceremonie

In België, en meer specifiek in Vlaanderen, staat sjamanisme centraal bij Anicha – het centrum voor bewustzijn en groei in Balen waar je begeleid wordt door een sjamaan. We begeleiden jou graag bij de reis naar je ware zelf en jouw plek op de wereld. Wil je meer weten over het sjamanisme in België of waar in Vlaanderen ceremonieën plaatsvinden met een sjamaan om jou verder te helpen? Stel je vragen via het contactformulier.