top of page

Sjamanisme in Vlaanderen

Ben je op zoek naar een specialist in Sjamanisme in Vlaanderen? Bij Anicha, ons centrum voor ontwikkeling en groei in Balen, kan je terecht voor een sjamaan die actief is in heel Vlaanderen. Wil je meer weten over Sjamanisme in Vlaanderen? Lees verder en ontdek het ontstaan en de werking van deze traditie.

Sjamanisme in Vlaanderen en de hele wereld

Sjamanisme is van alle tijden en komt voor op elk werelddeel en dus ook in Vlaanderen. Het is oorspronkelijk ontstaan in Oost-Siberië en Mongolië. Het woord ‘sjamaan’ komt uit het Tunguz, een Siberische taal, en betekent ‘de extatische’. Antropologen gaan ervan uit dat sjamanisme is ontstaan in de oude steentijd. Het sjamanisme is waarschijnlijk de voorloper van vele andere religieuze en magische tradities die we kennen over de hele wereld, dus ook in Vlaanderen voert een sjamaan deze tradities uit. In het sjamanisme ga je ervan uit dat alles een ziel heeft – de mensen, de bomen, de dieren, de stenen. Dit alles is verbonden met elkaar. Alles is met alles gelijkwaardig. Het maakt allemaal onderdeel uit van de Grote Geest. Enkele van de tradities en healings bij Anicha zijn:

 

Wat is een sjamaan?

Een sjamaan is een tussenpersoon tussen de mensen- en de spiritwereld. Ook werkt de sjamaan voor mensen die problemen hebben of ziek zijn. Hij probeert een verstoord evenwicht weer in balans te brengen. Tijdens de sjamanistische healing kom je terug bij jezelf. Tijdens de rituelen wordt er gebruikgemaakt van hulpmiddelen, zoals smudges, maar ook trommels, ratels en de stem zijn erg belangrijk. Hiermee roept de sjamaan een staat van bewustzijn op waarmee hij zichzelf in trance brengt. Trance is een geestestoestand die het mogelijk maakt om door de drie werelden te reizen: de onderwereld, middenwereld en bovenwereld. Zo wordt contact gemaakt met de spirit die ons verder begeleidt op onze reis.

Vind je ware zelf tijdens een ceremonie

Indien je zoekt naar een specialist in sjamanisme in Vlaanderen, ben je meer dan welkom bij Anicha – het centrum voor bewustzijn en groei in Balen, in de provincie Antwerpen, waar je begeleid wordt door een sjamaan. We vergezellen jou graag tijdens de reis naar je ware zelf en jouw plek op de wereld. Wil je meer weten over het sjamanisme in Vlaanderen of wil je graag wat meer informatie over onze sjamaan? Stel je vragen via het contactformulier.

bottom of page