✓Afgestemd op jouw reis

 

✓Privé of groepsverband

 

✓Combinatiesessies mogelijk

Sjamanistische healing

De sjamanistische healing verloopt meestal via een vast patroon. De sjamaan danst en zingt tijdens deze sessie, zoals hij voorgeschreven krijgt uit de eeuwenoude rituelen van het sjamanisme. Door gebruik te maken van een trommel, ratel of zijn stem raakt de sjamaan in trance. Als de sjamaan terug is van de reizen door de drie werelden, dan wordt dit gedeeld met de andere persoon of personen in de healing.

kambo

Neem nu contact met ons op

kikker

De drie werelden die bezocht worden tijdens een sjamanistische healing

Rituelen in het sjamanisme gaan dus uit van drie werelden die bezocht kunnen worden tijdens een sessie. Een boven- en een onderwereld en de wereld zoals wij die kennen, de fysieke wereld. Deze laatste wordt de middenwereld genoemd. In deze andere werelden bevinden zich onder meer gidsen, geesten en voorouders. Een sjamaan verwerft tijdens zijn opleiding de vaardigheid om contact te leggen met andere werelden. Hierbij wordt hij gesteund door helpers zoals totemdieren, totembomen en natuurwezens.

Wanneer sjamanen in trance gaan tijdens de sjamanistische healing, reist hun ziel naar de bovenwereld om de goden gunstig te stemmen. Vaak geven ze aan dat ze naar de bovenwereld reizen als een vogel. Ze reizen naar de onderwereld om de zielen van zieke mensen terug te halen of die van overleden mensen te begeleiden.

Het uitvoeren van de rituelen binnen het sjamanisme

In feite kun je binnen het sjamanisme tijdens een sessie rituelen uitvoeren in elke omgeving. Om sjamanisme in ons leven te brengen, hoeven we rituelen van andere volkeren niet één-op-één te kopiëren. Gidsen kunnen ook contact met je maken via je dromen; een sjamanistische healing is dus niet per se nodig als je voor begeleiding openstaat. Het is belangrijk dat je naar jezelf kijkt. Wat speelt er in en rondom jou? Zoek naar de balans en steun die nodig is om je volledig over te geven aan de healing – het sjamanisme begeleid je hierin! Reinig jezelf tijdens een sessie in de zweethut of draag een rustgevende cologne die gebaseerd is traditionele kruidenmixen uit het sjamanisme.

jungle-forest.jpg

Krijg antwoorden tijdens een sjamanistische sessie

Hebben de rituelen in het sjamanisme jouw interesse gewekt en wil je eens een sessie bijwonen? Anicha is een centrum voor bewustzijn en groei, gevestigd in Balen (provincie Antwerpen). Ontdek welke sjamanistische healing bij jou past. Vul het contactformulier in en start jouw reis naar antwoorden.