top of page
il_794xN_edited.jpg

Rapé en ‘poeder van de ouden’

Rapé (uitgesproken als ‘Ha-pee’) is een fijn gezeefd poeder dat gemaakt wordt met veel respect, toewijding, liefde en geloof. De effecten van Rapé worden enorm snel gevoeld dankzij de kleine korrelstructuur van Rapé – de verspreiding is zeer efficiënt. Lees verder en ontdek meer over de geschiedenis en de werking van dit poeder.

De geschiedenis van Rapé en de productie van het poeder

Rapé is een essentieel onderdeel binnen de stammencultuur. In sommige stammen zijn het de vrouwen die de ingrediënten verzamelen en het poeder maken, in andere stellen healers de Rapé samen. Iedere stam heeft zijn eigen geheime receptuur van heilige planten, bomen en zaden die gecombineerd worden met as. Oorspronkelijk werd rapé gemaakt in kleine hoeveelheden poeder met specifiek beoogde effecten voor een ceremonie. Het werd speciaal bereid voor het genezingsproces van één persoon.

De effecten van Rapé

De effecten van Rapé zijn heel krachtig, helend en reinigend op ieder niveau. Het gebruik van Rapé heeft als doel om je diep te verbinden met de geesten van de natuur en deze krachten aan te roepen voor fysieke én spirituele heling. Rapé biedt ondersteuning bij het openen van de chakra’s. Het zorgt voor een gevoel van gronding en verbinding met de aarde. Rapé kan helende effecten hebben op ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. Het kan helpen bij:

  • Opening van het derde oog

  • Ontkalking van de pijnappelklier

  • Loslaten van negatieve gedachtepatronen en spanningen

  • Brengen van rust en mentale helderheid

  • Opening van het hart

  • Verbinding met onze spirit

Wanneer het poeder Rapé wordt gebruikt met intentie en gebed vanuit ons hart, dan kan het een krachtig middel zijn voor realisatie van onze dromen. Rapé is daarom van oudsher een zeer geliefd en aanvullend medicijn tijdens Ayahuasca- en Kambo-sessies.

Zet jouw spirituele reis voort

Anicha, centrum voor bewustzijn en groei in Balen (provincie Antwerpen), heeft een mooie selectie aan Rapé in de vorm van een poeder. Deze worden met zorg en liefde gemaakt door een sjamaan uit Brazilië. Ontdek of de effecten van Rapé passen bij jouw spirituele reis. Geef je interesse aan via het contactformulier.

Ingredients-Used-To-Make-Rape.webp
bottom of page