top of page

MEDICIJNWIEL VOLGENS DE TRADITIE VAN DE ANDES

Q'ERO NATION - INCA'S

 

Het medicijnwiel is een krachtige jaartraining. Wil je kennis maken met sjamanisme

en daar een stevige  fundering wil leggen.

 Op zoek zijn naar persoonlijke groei en healing en niet bang zijn om naar je zelf te kijken.

 Healing is dikwijls tijdelijk, transformatie is blijvend.

Wanneer de rups een vlinder geworden is, kan de vlinder geen rups meer worden.

 

De voorspellingen van de inca-sjamanen luidt nu dat de nieuwe hoeders van de aarde uit het westen zullen komen

 

Het medicijnwiel is de basis voor een helende reis de we maken door ons zelf heen .

het pad  begint bij het zuiden en eindigt in het oosten.

We doorkruisen het medicijnwiel als een spiraal zonder begin en einde,

echter als een uitbreiding van de steeds toenemende niveaus van bewustzijn en vreugde.

 

Door het medicijnwiel genezen we niet alleen onze eigen wonden, trauma’s, beperkende overtuigingen,

angsten en persoonlijke mythologie, maar genezen we de fundamentele onderliggende mythen van onze cultuur en de aard van onze relaties met de aarde en al onze relaties. Alles wat jij transformeert, geef je niet meer door aan de volgende generatie.

 

Het medicijnwiel start met het zuiden

 

Het pad van de slang :

Dit is het begin van je medicijnbundel, je mesa. Op het einde zal je mesa 13 stenen bevatten.

Hier gaan we onze huid afschudden in één keer zoals een slang haar huid afwerpt. We veranderen onze perceptie van het verleden de lading van ervaringen uit verleden worden intensief verwerkt en dit helpt je om met nieuwe ogen naar je zelf en naar de wereld om je heen te kijken. Er worden vuren gemaakt en je ontvangt 4 inwijdingen op authentieke wijze uit de Andes.

 

Het pad van het westen, de jaguar :

We gaan onze schaduwkanten verkennen. We gaan niet langer vanuit diepe angst voorouderpartonen leven. We wissen de emotionele imprints van onze voorouders uit. Wanneer je de oude wonden van je voorouders heelt, geef je deze zelf niet meer door aan de volgende generatie. We eren onze voorouders op sjamanistische wijze en omarmen het nieuwe onbekenden. Je leert om in schoonheid over de aarde te lopen.

 

Het pad van het noorden, de kolibrie :

Laten je zien hoe je vanuit stilte een nieuwe wijze van zijn kunt toepassen. Soul retrieval is de weg naar vrijheid van het verleden, we laten onze leraren los en worden zelf meester over ons leven. We herinneren ons de oude heilige wijsheid en herstellen het contact met de natuur en het vuur. Je wordt je eigen vuurmeester.

 

Het pad van het oosten, de condor :

Je ontdekt dat de wereld is zoals jij die waarneemt. De condor laat je de wereld achter de materie zien en we gaan op zoek naar onze eigen schaduwkanten. Hoe je veel bewuster jouw visie in de wereld vorm kunt geven .het is de weg van de visionair die kijkt naar mogelijkheden en kansen. Je leert hoe je zelf een krachtplaats kan neerzetten met je mesa. Je stapt volledig mee in de rol van co-creator door alles wat je geleerd hebt op een praktische manier in de wereld te brengen. Zoals de Inca’s zouden zeggen : je laat koren groeien

 

Het medicijnwiel wordt gegeven in 4 weekenden gedurende een jaar. Iedere keer worden er vuren gemaakt en ontvang je rites op authentieke wijze, zoals ze gegeven worden in de Andes.

Je mesa zal groeien en krachtiger worden naarmate je er meer mee werkt. Je kan je mesa gebruiken voor jezelf of voor anderen. De mesa wordt gebruikt om healings te doen of bij rituelen, blessings,….

 

Zaterdagavond is het moment waarop mesadragers hun mesa openleggen om onderling te binden te maken. Je bent nooit alleen op het pad van de mesa, ergens is er altijd wel iemand die ook met zijn mesa aan het werken is.

 

We starten op zaterdagmorgen 10 uur en eindigen zondagavond rond 19 uur. Er is altijd de mogelijkheid om vrijblijvend te overnachten, eten en drinken worden voorzien.

.

Benodigdheden : 3 stenen ( elk weekend  ) en een doek om je stenen in te bewaren

Bijdrage 195 euro per weekend

>>> Inschrijfformulier medicijnwiel

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page